Kehon viestien kuuntelu

Kuunteletko kehosi viestejä ja tarpeita? Kuuntelemalla niitä annat itsellesi ja hermostollesi turvan tunteen.

Kuunteletko kehosi viestejä? Mitä se sinulle kertoo? Osaatko tulkita viestejä ja toimia niiden mukaan?

Kun sinua särkee ja kolottaa, kehosi tarvitsee lempeyttä ja lepoa. Olemista, hengittelyä ja rauhaa.

Kun sinua väsyttää, kehosi tarvitsee unta. Kunnon pitkät yöunet, kenties päivänokoset. Lekottelua pihakeinussa luontoa ihaillen.

Kun sinulla on nälkä, annathan kehollesi ruokaa. Sellaista ruokaa, joka resonoi sinulle, joka maistuu hyvältä ja tekee sinulle hyvää.

Kun sinulla on jano, muistathan juoda.

Kun sinulla on pissahätä, käythän pissalla. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin fyysisten tarpeittesi huomioiminen on äärimmäisen tärkeää.

Oletko miettinyt, noudatatko oikeasti kehosi viestejä? Vai työnnätkö ne sivuun kiireen keskellä? Hörppäätkö aamiaiseksi vain kahvia, vaikka kehosi tarvitsisi oikeasti kunnon aamiaista? Tai jatkatko elokuvan katselua illalla, vaikka haukottelet niin, että leuat repeävät ja sänky kutsuu?

Kun kuuntelet näitä niin simppeleitä viestejä, ja noudatat niiden ohjeita, hermostosi rauhoittuu ja annat kehollesi turvaa. Osoitat, että huomioit tarpeesi lempeydellä. Kun kehon tarpeet on täytetty, on helpompi myös kääntyä sisäänpäin. Kuunnella, mitä sydämellä on sanottavaa.

Arjessa näiden niin simppeleiden viestien sanoma saattaa hukkua kiireen äänien alle. Huolehdithan, ettei niin pääse käymään! Yksinkertaisissa asioissa piilee hyvän olon avaimet.

Mitä jos pysähtyisit tänään kuuntelemaan kehosi sanomaa ajatuksella?

Lempeää päivää sinulle, toivoo Anu