Pysy omalla tontillasi

Pysy omalla tontillasi

Mar 04, 2022

Tuliko provosoiva otsikko😊? Joskus voi olla hyvä vähän provosoitua.. Kehotan otsikossa ihan yhtä lailla itseäni kuin sinua. Mitä sinulle tarkoittaa omalla tontilla pysyminen? Oletko koskaan miettinyt asiaa? Minulle tämä teema tulee vastaan tasaisin väliajoin, välillä se tosin vaatii jonkun toisen huomautuksen, että itse havahtuu asiaan. Tämä teema on ollut minulla nyt pohdittavana viime aikoina, kiitos energiahoidossa saamieni oivallusten. Miten helppoa on ottaa kantaakseen muiden ongelmat ja huolet, eikö totta? Etenkin jos olet nainen, kiltti ja avulias ja haet hyväksyntää tekemisellä.

Huomaamattaan saatamme kantaa lapsen murheita tai huolia harteillamme, tai puolison haasteita, tai työpaikan epäkohtia. Äitinä etenkin ei ole aivan helppo vetää rajoja. Tottakai haluan olla lapseni tukena ja turvana. Fakta on kuitenkin se, että hänen on itse opittava kantamaan vastuuta ja tekemään omat virheensä. Jos haluan aina tehdä kaikki hänen puolestaan, ei hän ikinä opi, että omat siivet kantavat. Toisinaan lapsen murheet menevät oman ihon alle, etenkin jos olen itse kokenut samankaltaisia kokemuksia nuoruudessani kuin hän tällä hetkellä. Silloin osaan eläytyä hänen tilanteeseen erittäin hyvin ja se surettaa minua. (tässä selvennyksenä se, että nyt puhun teini-ikäisistä, täysikää lähestyvistä, en ihan pikkulapsista). Tämä sisäinen suru ahdistaa ja energiat muuttuvat raskaammiksi. Hänen suruaan tai ahdistustaan en voi kuitenkaan kantaa, voin vain rakastaa ja olla hänen tukenaan, kun hän tarvitsee minua. Pystyn olemaan myös parempi äiti, kun pidän omat rajani. Pitämällä omat rajani ja oman tonttini puhtaana on helpompi pysyä rauhallisena eikä mennä mukaan toisen ahdistukseen. Oma, rauhallinen energiani voi auttaa myös häntä nousemaan hankalasta tilanteesta.

Sama koskee myös kaikkia muita läheisiä. Se ei auta meitä, että kannamme kaikkien muidenkin huolet, haasteet ja murheet. Päinvastoin, se muuttaa olomme raskaaksi, väsymme ja turhaudumme. Parasta olisi opetella vetämään rajat ja pitämään niistä kiinni. Kun harjoittelet tätä, muistuta itsellesi

  • olen arvokas, hyvinvointini on tärkeää
  • jaksan auttaa muita vain, jos voin itse hyvin
  • toisen murheiden kantaminen ihoni alla ei auta minua eikä häntä
  • minulla on oikeus olla positiivisissa ja kevyissä energioissa vaikka läheiseni ei olisikaan
  • voin olla ystävällinen mutta jämäkkä kieltäytyessäni jostakin. Minulla on siihen oikeus
  • saan enemmän kunnioitusta vetäessäni rajat kuin ollessani kynnysmatto

Lisäksi kolmos chakran eli solar pleksuksen tukeminen auttaa omalla tontilla pysymisessä, koska siellä asuu oma voimamme ja itsevarmuutemme. Solar pleksuksen tukeen saat ohjeita energiahoidon- ja valmennuksen aikana. Oman aikasi voit varata täältä.Tervetuloa voimaantumaan!

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.