Miten löytää oma sisäinen voima ja valo

Miten löytää oma sisäinen voima ja valo

Dec 05, 2021

Pari viimeistä vuotta ovat olleet äärimmäisen raskaita meille monella eri tavalla, pahoinvointi on kasvanut, kansa on jaettu kahtia ja pelkoa lietsotaan monesta eri suunnasta. En lähde tässä pohtimaan tai kommentoimaan vallitsevaa pandemiaa suuntaan tai toiseen, haluaisin vain tuoda esiin omia mietteitäni siitä, miten pysyä omassa voimassa ja valossa kaiken tämän keskellä.

Mieti mikä voimaannuttaa sinua eniten ja tee sitä päivittäin! Itselläni se on hiljaisuus, oma rauha, meditointi. Meditointi auttaa kuuntelemaan omaa totuutta, omaa sisimpääsi. Se auttaa näkemään pintaa syvemmälle. Se auttaa olemaan empaattinen muita kohtaan ja antamaan anteeksi. Meditointi voimaannuttaa. Jos et ole koskaan ennen meditoinut, lähde kokeilemaan sitä viidellä -kymmenellä minuutilla kerrallaan. Netti on pullollaan valmiita visualisoituja meditaatioita. Tai sitten voit simppelisti tarkkailla hengitystäsi ja kuunnella kehosi tuntemuksia. Kun olet harjoitellut jonkin aikaa, voit nostaa aikaa pikkuhiljaa. Sanotaan, että parhaimmat vaikutukset saavutetaan päivittäisellä, vähintään 30 minuutin meditaatiolla. Se saattaa tuntua pitkältä ajalta, mutta mietipä, kuinka monta minuuttia päivittäin käytät somen selaamiseen? Kumpi niistä voimaannuttaa sinua enemmän?

Metsässä kävely on myös erittäin voimaannuttavaa ja rauhoittavaa. Lisäksi se poistaa stressiä. Itselläni on tekemistä kylmänä aikana saada aikaiseksi lähdettyä ulos, mutta kun sinne pääsen, se hyvä olo korvaa lähtemisen epämukavuuden.

On päiviä, että en lue valtamedian uutisia ollenkaan. Saatan katsoa otsikot aamulla ja valita mieluummin rauhallisen hetken teekupposen kanssa. Tuoko uutisten seuraaminen sinulle hyvän olon vai lisääkö se ahdistusta? Toki on hyvä seurata sen verran, kun on välttämätöntä, mutta voimme valita minkä verran ja mistä lähteistä. Ja voimme myös valita oman suhtautumistapamme- suhtaudummeko tyyneydellä vai ahdistummeko. Mielen voima on suuri niin hyvässä kuin huonossa.

Vietä aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa, ystävien, jotka saavat sinulle aikaiseksi hyvän olon. Jotka ymmärtävät sinua ja ajatuksiasi, joille voit kertoa mitä vain pelkäämättä hylkäämistä.

Sytytä kynttilöitä ja tunnelmoi rentouttavan musiikin kanssa. Jos sinulla on puoliso, pyörähtele hänen kanssaan olohuoneen lattialla. Halaa läheisiäsi pitkään. Tee toiselle hyvä olo, niin ilahdut itsekin. Ilahduta jotakuta päivittäin, ystävällisillä sanoilla, katseella tai kosketuksella. Maksa tuntemattomalle kahvilassa etukäteen kahvi niin piristät taatusti hänen päiväänsä.

Rajojen asettamisesta olen puhunut aiemminkin, ja niistä puhun säännöllisesti asiakkailleni. Rajojen asettaminen on rakkautta. Rakkautta itseäsi kohtaan. Jos et jaksa pitää itsestäsi huolta, et jaksa pitää muistakaan huolta. Jos olet vaikeassa elämäntilanteessa, jossa joudut auttamaan ja kannattelemaan läheisiäsi, sinulla ei ole varaa romahtaa. Silloin oma aika ja oma hyvinvointi nousee tärkeäksi. Jos aina sanot kaikelle kyllä, sinulla ei ole tarpeeksi aikaa huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Olemme kuin sipuli, täynnä erilaisia kerroksia. Kun alamme kuoria niitä kerroksia, tunnelukkoja ja traumoja, alta paljastuu se puhdas valo ja rakkaus, jota kaikki olemme. Kun saat kosketuksen tuohon valoon ja rakkauteen, se peittää kaiken muun alleen ja pystyt uskomaan hyvään, pysyt omassa sisäisessä voimassasi. Noiden kerrosten kuoriminen ei ole helppoa-ja luultavasti se on elämän mittainen työ-, voit uskoa kun sanon että tiedän mistä puhun…  Ja monesti elämä heittää eteesi vielä muuta haastetta, jolloin se sisäisen rauhan löytäminen ei ole helppoa. Mutta sinnikkyys auttaa. Ja kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Autan sinua enemmän kuin mielellään kuorimaan kerroksiasi, keventymään ja löytämään sisimpääsi. Tervetuloa energiahoitoon!

Lämmöllä,

Anu

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.