Kun elämä heittelee

Kun elämä heittelee

Aug 19, 2021

KUN ELÄMÄ HEITTELEE

Pyrin elämässäni positiiviseen elämänasenteeseen ja pidän siitä, että positiivisuutta jaetaan somessa/netissä. Mitä luultavimmin suurin osa päivityksistäni ja kirjoituksistani on positiivissävytteisiä. Fakta on kuitenkin se, että aina ei voi olla iloinen, onnellinen ja positiivinen. Elämä heittää haasteita eteen ja silloin voi tilapäisesti vajota väsymykseen ja harmauteen. Itse vajosin hyvin pian kesäloman jälkeen. Olin loman jälkeen rentoutunut, palautunut ja hyvillä mielin. Sitten arki heitti haasteen eteen- mieheni polvi vaurioitui melko pahasti futismatsissa ja se tarkoitti lisää haasteita. En ollut ymmärtänyt, kuinka paljon asioita hän on arjessa hoitanut, kuinka paljon aikaa lasten kuskaamiseen tai kaupassa käyntiin ja muiden asioiden hoitamiseen menee. Siispä arvostan häntä entistä enemmän. Ruohonleikkuriakaan en osaa itse laittaa päälle😊 Kaikkien näiden asioiden hoito tuli tilapäisesti kontolleni, kun mieheni liikkuu kävelykeppien ja polvituen avulla- ja leikkaus odottaa, joten siitä toipumiseen menee myös oma aikansa. Miten reagoi toipuva suorittaja minussa? No lähti tietenkin maskuliinienergialla suorittamaan tehtävälistaa ja liioitteli siinä samalla muiden hommien tekoa kotona (jotka olisi hyvin voinut odottaa). Mitäpä siitä sitten seurasi? Tämä suorittaja oli ihan hilkulla uupua- sydämentykytykset jo varoittelevat liiasta stressistä ja kehottavat pysähtymään. Miten yrittäjä voi pysähtyä? Mistä sitten tulee rahaa laskujen maksuun?

Kaikenlaisia ajatuksia nousee tämän seurauksena mieleen, päällimmäisenä se, että omia toimintatapoja ja omaa elämää täytyy muuttaa siihen suuntaan, että minulle jää omaa tilaa, että pystyn pitämään paremmin huolta omastakin hyvinvoinnistani enkä vain perheenjäsenteni. Perheeni hyvinvointi on minulle äärimmäisen tärkeää, mutta jollen laita ensin itselleni happinaamaria, kuinka voisin auttaa muita? Kaiketi elämä heittää näitä tapahtumia eteeni testatakseen osaanko pitää kaiken turbulenssin keskellä huolta itsestänikin. Aluksi en osannutkaan. Nyt onneksi olen alkanut syvällisesti pohtia, mitä jättää pois, miten saamme apuja arkeen, miten kaikki sujuisi parhain päin. Summa summarum, vähennän töitäni ja opettelen tiukemmin pitämään omat rajat. Opettelen jälleen luottamaan siihen, että vaikka tiputtaisin joitakin töitä pois, niin uusia tulee tilalle. Kun raivaa tilaa niin universumi järjestää uusia mahdollisuuksia. Ostimme robottipölynimurin (perheenäidin unelma! Se myös pesee lattiat!) ja tilaamme kaupasta ruokaa kotiin. Jätän järjestelyhommat ja ylimääräiset menot vähemmälle. Otan omaa aikaa joka päivä, vaikka se olisi vain 10 minuuttia kun voin hengitellä itsekseni. Sekin riittää, jos olen oikeasti läsnä ja nautin. Ehkäpä vielä opin joku päivä. Miten sinä toimit, kun kohtaat turbulenssia elämässäsi?

Olen itse valmentaja ja tiedän paljon mm. stressinhallinnasta, keho-mieli yhteydestä, hyvästä ravinnosta sekä rentoutumisen ja oman ajan merkityksestä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö minäkin tarvitsisi apua ja tukea omalle matkalleni. Monesti on hyvä, että auttajaakin autetaan. Ystäväni Anna, joka opiskelee henkiseksi valmentajaksi, pyysi minua jokin aika sitten harjoituskappaleekseen ja suostuin mielelläni. Hän on ollut suuri apu matkalla omien heikkouksien ja vahvuuksien oivaltamiseen sekä omien pinttyneiden ajattelumallien havaitsemiseen. Hän on auttanut pohtimaan keskustellen ja erilaisten harjoitusten avulla, mitä voin niille tehdä ja miten. Annan lempeässä valmennuksessa olen saanut tilaa olla oma itseni ja pohtia asioita turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Olen kiitollinen siitä, että hän kulkee vierelläni ja auttaa minua voimaantumaan:)

Mikäli koet elämässäsi haastavia hetkiä ja haluat tukea matkallesi, tervetuloa energiavalmennukseen.

Lämmöllä, Anu

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.