Colon detox paastokokemuksia

Colon detox paastokokemuksia

Apr 28, 2021

Olen kokeillut aikuisiällä useita erilaisia paastoja, kuten mehupaastoa, Ultra clear paastoa, maksanpuhdistuskuuria, kevennettyä ruokavaliota yhdistettynä suoliston suolahuuhteluun ja nyt viimeisimpänä uutta Colon detox paastoa. Ravintoterapeuttina innostuin tuotteesta kovasti, vastaavanlaista ei nimittäin Suomen markkinoilla ole. Lisäksi koen, että on hyvä testata valmisteet itse, ennen asiakkaille suosittelemista.

Mikä Colon detoxissa on erikoista? Se sisältää ainesosan, palmupuun kuorta, joka auttaa poistamaan suoliston biofilmin.

Mikä on biofilmi?

Biofilmi on monimuotoinen mikrobiyhteisö, jossa on paljon patogeenisiä bakteereita. Esimerkiksi hampaiden päällä oleva plakki on biofilmiä. Se pitää harjata joka päivä pois, koska biofilmin sisällä on paljon huonoja bakteereita. Jos emme harjaisi hampaitamme pitkään aikaan, saisimme rutkasti reikiä hampaisiimme. Biofilmiä on silmissä, poskionteloissa, virtsarakossa, suolistossa- käytännössä joka puolella, jossa on vettä, on biofilmiä. Mutta miten harjata suolisto sisältäpäin? Hmm..

Biofilmi elimistössämme kasvaa koko ajan, koska elimistöömme kertyy erilaisia toksiineja ruoasta ja elinympäristöstämme. Biofilmi on bakteerien keino suojautua. Se on näkymätön kerros, kuin kelmu, jonka sisässä elää huonoja bakteereita, toksiineja ja raskasmetalleja. Bakteerit voivat kasvaa ja kasvaa, koska niihin ei pääse käsiksi biofilmin sisään. Biofilmeihin eivät tehoa antibiootit tai yrtit. Ravintolisistä mm. serrapeptaasi rikkoo elimistön biofilmiä- sitä käytetään mm. kroonisen borrelioosin hoidossa yrttien kera (borrelia bakteeri piiloutuu biofilmin sisään). En tiedä, miten tehokas serrapeptaasi on suoliston biofilmin rikkomisessa.

Colon detox

Colon detox sisältää fermentoitua palmupuun kuorta. Kuori on käynyt läpi entsymaattisen fermentointiprosessin, joka muuttaa puun kuidun ihmisravinnoksi sopivaksi. Tämä kuitu pääsee biofilmin sisään vahingoittamatta sitä. Jos suoliston biofilmi rikkoutuisi, se olisi hyvin haitallista, koska kaikki huonot bakteerit ja toksiinit vapautuisivat. Kuitu kuljettaa biofilmiin mukanaan okraa (herneen sukuinen palkokasvi), jolla on kyky sitoa itseensä 100 kertaa itsensä verran vettä. Tämä prosessi tapahtuu biofilmin sisällä. Biofilmi muuttuu isoksi ja kosteaksi, jolloin se liukuu suolistosta ulos ulosteen mukana.

Biofilmi muistuttaa ulos tullessaan vihreää, limaista makkaraa, joka joskus pilkkoutuu pienemmiksi. Ulosteessa näkyvä pintakerros on biofilmiä.

Detox paketissa on valmiit juomat jokaiselle päivälle, aamu- ja iltajuoma, 2 välipalajuomaa ja 3 ateriajuomaa. Ennen paastoa siihen tulee laskeutua, vähentää kalorimäärää, jättää pois sokeri, punainen liha, vehnä ja kahvi. Paaston jälkeen normaali syöminen on myös aloitettava asteittain. Ensimmäisen paastopäivän jälkeen syödään vain nestemäisiä ruokia ja toisena päivänä kevyesti kypsennettyjä kasviksia. Suositus on aloittaa 6 päivän kuurilla (jos olet isokokoinen tai on painonpudotustarvetta, 9 tai 12 päivääkin voi olla tarpeen), jonka jälkeen riittää 3 päivän kuuri kerran pari vuodessa.

Colon detox paaston hyvät puolet:

-ei tullut mitään detox oireita kuten päänsärkyä tai flunssan kaltaisia oireita

-ei suolistokramppeja tai kipuja

-ei juurikaan nälän tunnetta

-työssäkäynti onnistui normaalisti

-paasto on hyvä lähtölaukaus painon pudotukselle ja elintapojen muutokselle. Omalla kohdallani koin, että makeanhimo poistui kokonaan ja teki mieli tehdä entistä parempia valintoja oman terveyden ja ruokavalion eteen.

-vaatii tahdonvoimaa, kuten mikä tahansa paasto. Kun on saanut kuurin loppuun, on voittaja fiilis😊

Huonot puolet

-suhteellisen hintava (6 päivän kuuri noin 270 euroa tarjoushintaan), mutta kun 6-12 päivän kuurin on tehnyt kerran, ylläpitona riittää 3 päivän kuuri kerran tai kahdesti vuodessa.

-hoito voi vahvistaa olemassa olevia ongelmiasi hetkellisesti, esimerkiksi ummetusta (tällöin voi ottaa esim. magnesiumia). Itselläni kasvoihin tuli muutamia näppylöitä kuurin aikana, mutta ne tasoittuivat nopeasti, kun palasin takaisin normaaliin ruokavalioon

-hetkelliset ilmavaivat viimeisinä päivinä. Suolistossa taisi tapahtua jotakin, tai lieneekö se okra (palkokasvi).

-ateriasmoothie muistuttaa hieman psyllium-geeliä koostumukseltaan. Tämä ei ole varsinaisesti huono puoli, siihen kyllä tottuu, ja laittamalla sekaan hieman tuorepuristettua omenamehua maku on ihan mukava.

Nyt paaston jälkeen on erinomaisen hyvä, energinen olo. Tuntui, että ajatuksetkin kirkastuivat. On taas kerrassaan ihanaa, kun saa pureskella lämmintä ruokaa😊 Suosittelen colon detoxia lämpimästi! Jos et ole paastonnut koskaan ennen, tutustu tarkasti paasto-ohjeisiin tai tule tapaamiseen juttelemaan asiasta tarkemmin.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.